Termeni şi condiţii

Introducere
Folosirea, incluzând vizitarea şi cumpărarea produselor de pe site-ul www.kerekvar.ro, implică acceptarea termenilor şi condiţiilor ce vor fi detaliate în paragrafele următoare.

CUMPĂRARE
Plasarea comenzilor
Cumpărăturile pe kerekvar.ro sunt foarte simple. Comenziile pot fi efectuate în câteva minute. Pentru a trimite o comandă trebuie să vă înregistraţi.
După ce aţi găsit produsul dorit verificaţi căsuţa cantităţii să fie corectă, după care apăsaţi butonul "Cumpără". Preţurile afişate includ T.V.A. Este posibil că nu toate modelele unui produs să fie pe stoc. Produsele din coşul membrilor rămân acolo până la trimiterea comenzii. O să apară o fereastră de alertă că aţi introdus produsul ales în coşul de cumăpărături. Apăsaţi butonul "OK". Dacă nu ati înregistrat până acuma trebuie să înregistraţi. Completaţi câmpurile de la fişa "DATE ŞI IDENTIFICARE". Înainte de a merge mai departe, vă rugăm să specificaţi dorinţele speciale (mărime, culoare, etc.) la câmpul "COMENTARIU". Completaţi fişa de "DATE DE FACTURARE". Apăsaţi butonul "MAI DEPARTE". Completaţi fişa de "ADRESE DE TRANSPORT ŞI FACTURARE". Dacă adresa de facturare este diferit de adresa de livrare, vă rugăm să completaţi fişa de "ADRESA DE LIVRARE". Dacă aţi reuşit, apăsaţi butonul "ÎNREGISTRARE". După înregistrare o să apare "REZUMATUL". Ultimul pas este să verificaţi datele şi apăsaţi butonul "TRIMITE COMANDA". Confirmarea pentru comandă se face de echipa KERÉKVÁR după depunerea comenzii prin telefon. Livrarea se face prin curierat rapid sau prin poştă. Costurile de transport sunt suportate de către Kerékvár la comenzile peste 1000 de RON.  Valoarea minimă pe comandă este 100 de RON.

Plata în rate
Folosind cardul BT beneficiezi de 3 rate fără dobandă sau plata integrală!
Programul de plata în rate fără dobandă folosind cardul BT este disponibil pentru cumpărături în magazinul KERÉKVÁR. Folosind cardul de credit de la Banca Transilvania, prin programul Star BT beneficiezi de 3 rate fără dobândă pentru orice cumpărătură efectuată la KERÉKVÁR. Puteti plaţi prin intermediul POS în magazinul KERÉKVÁR, 3 rate fără dobandă ori plata integrală.
Informaţii suplimentare despre cardurile de credit STAR BT se pot obţine la 0722-227762.

Acoperire
Acoperirea teritorială de lucru este pe teritoriul României. Comenziile speciale, cum ar fi livrarea în afara ţării, se face după înţelegerea între părţi.

Modul de livrare
Scopul nostru este să aveţi marfă comandată în cel mai scurt timp. De aceea începem procesarea unei comenzi imediat după primirea ei. Comanda este onorată numai după confirmarea telefonică (pentru confirmare vă vom suna noi). În cazul în care sunt produse care nu se află pe stoc, veţi fi anunţat înainte de expedierea pachetului. Datele necesare pentru validarea unei comenzi sunt numele destinatarului, adresa completă, număr de telefon, serie si număr de buletin, cod numeric personal. Costurile de transport şi de ramburs sunt suportate în totalitate de client (plata la destinaţie pe documentul de transport), excepţii fac comenzile peste 1000 de RON.  Valoarea minimă pe comandă este 100 de RON.
Urgent Curier
Livrarea se face în 24 de ore la adresa destinatarului. Taxa de transport variază între 20 şi 40 lei pe pachet. Această opţiune este valabilă numai dacă în localitatea în care locuiţi este punct de lucru Urgent Curie. Calculator costuri de transport şi ramburs:   Calculator urgent-curier

Poşta Română
Livrarea se face în 3-4 zile lucrătoare oriunde în ţară. Pachetul îl veţi ridica de la oficiul poştal de care aparţinieţi. Taxa de transport este de 10-15 LEI in funcţie de mărimea pachetului. Coletele voluminoase sau greu de ambalat conform standardelor Poştei Române se trimit doar prin curierat rapid. Bicicletele nu pot fi livrate prin Poşta Română. Regulamentul intern al Poştei Române interzice expedierea de biciclete. Calculator costuri de transport şi ramburs:  Tarif pt. posta-română

Plata
Plata se face în sistem ramburs indiferent de modul de transport ales. Veţi achita "cash", contravaloarea comenzii în momentul în care veţi primi coletul. Sarcina costului de ramburs aparţine clientului. La Poşta Română dacă nu ridicaţi pachetul în 2 zile lucrătoare veţi fi nevoit să plătiţi taxa de înmagazinaj.

MOD DE UTILIZARE:
Bicicleta se foloseşte de către o singură persoană, sarcina maximă fiind de 120 kg. Bicicleta se foloseşte pe drumuri amenajate sau neamenajate, dar în mod corespunzător cu tipul bicicletei. Nu se fac acrobaţii, sărituri etc. deoarece aceste lucruri necesită biciclete speciale, mai scumpe. Excepţie fac bicicletele şi piesele care sunt fabricate pentru sărituri, dirt, street, downhill, bmx etc.
La bicicletele cu viteze, varianta de viteze pinion mic-roată dinţată mică, respectiv pinion mare-roată dinţată mare, nu se recomandă şi este interzis.Vitezele se shimbă progresiv în timpul pedalării, dar fără că pedalarea să fie în sarcina. În timpul schimbării este interzisă pedalarea în spate.
Frânarea bicicletei se face folosind concomitent ambele frâne. Înainte de folosire convingeţi-vă de eficienţa frânelor. Pe un drum umed eficienţa frânelor scade, în acest caz deplasaţi-vă cu grijă.
Bicicleta poate circula pe drumurile publice pe timp de noapte, numai în cazul în care este echipată cu accesorii de iluminat.

REGLAREA BICICLETEI:
Înălţimea ghidonului şi a seii se poate regla maxim până la linia "STOP".
Presiunea în pneuri cca. 3-5 atm.
Reglarea pieselor de bicicletă se face în service-ul nostru: Str. Vörösmarty Mihály Nr. 32, Miercurea Ciuc, (0722-227762).

ÎNTREŢINEREA BICILETEI:
Se recomandă verificarea bicicletei ori de câte ori este nevoie pentru prevenirea defectelor mari şi ireparabile. Întreţinerea efectuată din timp duce la mărirea duratei de utilizare a bicicletei şi a siguranţei în funcţionare.
Înainte de utilizare verificaţi:
•    - eficacitatea frânelor;
•    - rigiditatea, strângerea ghidonului,rotirea să fie uşoară şi fără joc;
•    - strângerea piuliţelor şi a şuruburilor;
•    - roata faţă-spate (strângerea piuliţelor, a cheii rapide, presiunea în pneuri, rotirea uşoară şi fără joc);
•    - rigiditatea pedalelor în braţe(pedalele trebuiesc strânse la maxim);
•    - rigiditatea dispozitivului de pedalat(rotirea uşoară şi fără joc);
•    - reglarea schimbătoarelor(schimbarea lanţului să se producă uşor).
Jocul oricât de mic din părţile mişcătoare, în rotaţie ale bicicletei (ghidon,ax central,butuci,pedale) creşte exponenţial la fiecare folosire şi duce la deterioararea acestora.
Recomandăm remedierea urgentă a defecţiunilor, în caz contrar se pierde garanţia.
Lanţul se curăţă şi se unge lunar cu ulei special pentru lanţ  sau cu teflon special.
În cazul schimbării pedalelor, la montare trebuie avut în vedere că pedala cu semnul "R" are filet de dreapta şi se filetează în braţul drept, iar cel cu semnul "L" are filet de stânga şi se filetează în braţul stâng, invers ca cel din dreapta.
Se cere verificarea cât mai deasă a şuruburilor şi a piuliţelor, cu precădere strângerea pedalelor în braţe, întrucât defectele apărute din neîngrijirea acestora duce la pierderea garanţiei.
Bicicleta trebuie curăţată ori de câte ori este nevoie. Depozitarea ei se va face în locuri uscate, ferite de umezeală şi soare. Bicicleta nu se spală cu apă sub presiune, în special în zona furcii, a pinioanelor şi a monoblocului.

GARANŢIA ŞI RETURNAREA PRODUSELOR
Returnarea:
Returnarea se poate face pe orice produs, doar în anumite condiţii.
Timpul returnării nu trebuie să depăşească 10 zile calculând de la data primirii coletului.
Nu primim înapoi produsele deja folosite. Ele trebuie să fie în stare nouă. Deci, după primirea coletului vă daţi seamă că nu vă convine, nu satisface aşteptările dumneavoastră, (fără să folositi) trebuie sa puneţi înapoi în colet si să trimiteţi înapoi la sediul nostru din Miercurea Ciuc 530131, Strada Vörösmarty Mihály Nr. 32. Înainte de returnarea coletului, trebuie să ne contactaţi pe noi prin telefon la numarul 0722-227.762.
La returnare, cheltuielile de transport şi de ramburs sunt suportate de către client. Rambursul se face numai după ce produsul returnat a fost analizat/ verificat de către echipa Kerékvár.

Garanţia:
Termenul de garanţie pentru biciclete este de 24 luni de la data cumpărării şi se referă la defecţiuni de fabricaţie.
Termenul de garanţie pentru cadre şi furci variază între 6-24 de luni.
Termenul de garanţie pentru piese şi accesorii pentru biciclete este de 30 de zile, în funcţie de garanţia oferită de producător. Pentru a beneficia de garanţie, produsele trebuie însoţite de bonul fiscal sau factură fiscală emisă la cumpărarea produsului şi de certificatul de garanţie pentru biciclete, cadre şi furci. Fără aceste lucruri se pierde garanţia.
Pentru a beneficia de garanţie, cumpărătorul trebuie să respecte instrucţiunile de folosire şi normele ce trebuie cunoscute de cumpărătorii de bunuri de folosinţă îndelungată care se vând cu termen de garanţie conform: HG 786/96, 394/95.
Pentru a se putea determina cauza defecţiunii piesele trebuie analizate în service-ul din Miercure Ciuc, Str. Vörösmarty Mihály Nr. 32, Magazin KERÉKVÁR.
Unitatea de deservire prin care se asigură reparaţiile în termenul de garanţie este numai "KERÉKVÁR", Str. Vörösmarty Mihály Nr. 32, tel:0722 – 227762 sau unităţi recomandate de către noi.

Garanţia se referă la piese în următoarele condiţii:
- cadru, furcă: se schimbă dacă s-au rupt la sudură şi nu se schimbă dacă prezintă urme de lovituri, defecţiuni la partea filetată, îndoirea axului;
- schimbătorul: se schimbă în cazul viciilor ascunse, nu se schimbă dacă prezintă urme de lovituri;
- butuc roată: se schimbă dacă s-a rupt chiuveta, în cazul în care prezintă urme de lovituri,defecţiuni la partea filetată,îndoirea axului atunci nu se schimbă;
- pinionul: se schimbă în caz de defecţiuni de fabricaţie, clichetul este rupt; nu se schimbă dacă a fost demontat, lovit sau uzat;
- sistemul de angrenare: se shimbă în caz de defecţiuni la rulment, nu se schimbă dacă prezintă urme de lovituri, defecţiuni la partea filetată a chiuvetei sau a braţului de angrenare;
- pedala: cazul în care capătul pedalei prezintă urme de lovituri, deteriorate sau axul este îndoit, pedala şi dispozitivul de angrenaj nu intră în garanţie;
- manetă frână şi schimbătorul: se schimbă în cazul fisurării, crăpăturilor sau leziunilor interne
- ţeava de şa nu se schimbă decât în cazul îndoirii deasupra semnului de maxim.

Pierderea garanţiei:
Garanţia se pierde în cazul în care:
- bicicleta nu a fost folosită conform modului de utilizare sau întreţinerea a fost defectuoasă;
- defecţiunea a fost cauzată de folosirea necorespunzătoare: ciocniri,suprasarcină, accidente;
- "reparaţia" bicicletei a fost făcută de către o persoană neautorizată de "KERÉKVÁR";
- numărul de serie al bicicletei nu corespunde (sau nu poate fi identificat cu numărul trecut în certificatul de garanţie);
- certificatul şi factura de cumpărare (bonul fiscal lizibil) au fost pierdute;
- bicicleta se foloseşte pentru concursuri sau în regim de închiriere.
- nu este făcută prima revizie gratuită, OBLIGATORIE, la serviceul autorizat de magazinul nostru, Str. Vörösmarty Mihály Nr. 32, Miercurea Ciuc sau la un service autorizat recomandat de KERÉKVÁR. Această revizie se notează în certificatul de garanţie al fiecărei biciclete. Fiecare bicicletă are certificat de garanţie, nu exista excepţii;
Garanţia nu acoperă: janta îndoită ("8 în roată"), descentrarea roţilor, pana de cauciuc, zgârieturi sau neuniformitatea vopselei sau a cromării.
Piesele supuse uzurii: saboţii, camera, anvelopa, şa, lanţ, pinion, dispozitiv angrenaj. Acestea nu reprezintă piese la care se acordă garanţie pentru uzura, doar pentru defecţiuni de fabricaţie.
Întreţinerea bicicletei nu intră în garanţie.
Reclamaţiile se vor lua în considerare numai în cazul prezentării certificatului de garanţie şi a facturii de cumpărare.
Cauza defectării o poate aprecia numai service-ul care acordă certificatul de garanţie.
Reparaţiile care nu intră în garanţie se efectueaza CONTRA COST.
În cazul în care ridicaţi pachetul de la Urgent Courier şi observaţi că acesta a fost deteriorat din cauza transportului, vă rugăm să faceţi reclamaţie în aceeaşi zi. Nu despăgubim/ nu schimbăm produsele ce au fost lovite/ zgâriate în timpul transportului. Vă rugăm să vă uitaţi atent la colet în momentul primirii lui, iar dacă observaţi urme de lovire, de orice natură, vă rugăm să consemnaţi imediat pe documentul de transport, AWB.

Declaraţie de răspundere
Kerekvar.ro NU ÎŞI ASUMĂ RESPONSABILITATEA pentru accidente, daune sau alte prejudicii rezultate în urma posesiei sau utilizării vreunuia dintre produsele pe care le-a expediat, din ORICE motiv, inclusiv următoarele (deşi nu limitat la acestea): uz necorespunzător, defecte de proiectare sau producţie, asamblare incorectă sau necorespunzătoare, avarii în urma expedierii sau manipulării. Cumpărătorul şi/sau utilizatorul va consimţi în momentul achiziţionării vreunui produs de la kerekvar.ro că nu va învinovăţi niciunul dintre angajaţii, reprezentanţii ori activele kerekvar.ro. Cumpărătorul şi/sau utilizatorul îşi va asuma întreaga repsonsabilitate pentru a obţine şi a se folosi de echipamentul de protecţie necesar, în conformitate cu recomandările producătorului. Adiţional, cumpărătorul/utilizatorul va accepta că ciclismul, în orice fel ar fi el practicat, este o activitate inerent periculoasă din care pot rezulta accidentări serioase, chiar moartea, şi va accepta să îşi însuşească instruirea şi supervizarea, precum şi toate materialele de siguranţă, necesare practicării acestor activităţi. kerekvar.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru niciuna dintre eventualele greşeli de tipar ce apar pe această pagină web.
Fotografiile produselor afişate au caracter orientativ şi pot conţine accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Specificaţiile tehnice sunt informative, în conformitate cu datele transmise de către furnizorii, producătorii sau reprezentanţii oficiali; ele pot fi modificate fără inştiinţare prealabilă şi nu constituie obligativitate contractuală, aceleaşi condiţii se aplică şi preţului produsului. Toate promoţiile prezente pe site sunt valabile în limita stocului. Kerekvar.ro nu îşi asumă responsabilitatea în cazul în care produsele apărute pe această adresă de web nu sunt pe stocul propriu sau nici pe stocul importatorului.  Unele dintre aceste produse trebuie comandate de la importatori, existând şi cazuri în care nici ei nu le deţin pe stoc, prin urmare site-ul nostru nu poate fi tras la răspundere pentru incapacitatea de a deservi clientul cu modelul dorit. Pe aceste informaţii nu le puteţi găsi la descrierea produselor, pentru precizări Vă rugăm să ne contacţi ori prin telefon (0722-227762), ori prin email (info@kerekvar.ro). Aceste termini şi condiţii se referă şi la campania iniţiată de kerekvar.ro , Price Match. Prin această cale, vom încerca să Vă oferim o propunere favorabilă, dacă doriţi să cumpăraţi o bicicletă. Desigur, oferta este valabilă doar pentru produsul de aceeaşi dimensiune - culoare, care se află în stoc, cu toate cheltuielile (transport, montaj, etc) şi o altă condiţie este ca modelul dorit să fie încărcat pe un site intern.
Aceste condiţii de răspundere şi garanţie se pot schimba fără o notificare prealabilă.
Am citit acest acord şi această declaraţie de răspundere şi am înţeles în totalitate conţinutul lor. Am înţeles, de asemenea, că acesta reprezintă o declaraţie de răspundere cuprinzătoare, atât pentru persoana mea, cât şi pentru copiii mei minori şi pentru oricine altcineva care s-ar putea folosi de produsele achiziţionate de mine de la kerekvar.ro.
Kerekvar.ro recomandă cu toată convingerea că, în timpul practicării ciclismului, utilizatorul să se folosească întotdeauna de echipamentul de protecţie adecvat, acesta incluzând cască, genunchere, cotiere, mănuşi (după caz şi apărătoare pentru coloană, ochelari de protecţie). Daţi-vă întotdeauna cu bicicleta în limita abilităţilor voastre.